LETÖLTHETŐ SEGÉDANYAGOK

Szint: A1-A2

Szint: A2-B1
  Játékos segédanyag a Smart Cards Pre-intermediate (SC2) társasjátékhoz, amelyet a játék szókincsének bevezetéséhez vagy akár utólagos gyakoroltatásához is használhatunk. A nyelvtanulók körében népszerű szókeresők, keresztrejtvények, logikai feladványok, párosítós feladatok.
  Szókincs: melléknevek, gyakori igék, bevásárlás, időjárás, kulturális teszt, filmek, irodalom, should-os szerkezetek.
  © Hotya Hajni 2010
  Segédanyagok SC2 (A2-B1)

Szint: B2-C1
  Játékos segédanyag a Smart Cards Intermediate (SC3) társasjátékhoz. Tematika: angol-amerikai kultúra, melléknevek, szinonímák, mindennapi szókincs, idiómák.
  © Hotya Hajni 2010
  Segédanyagok SC3 (B2-C1)


HOGYAN JÁTSSZUNK A TANÓRÁKON?

Tanárként mindannyian tudjuk, hogy a hatékony tanulás-tanítás alapja a motiváció. De hogyan ösztönözzük tanórán a gyerekeket? A Smart Cards szerzőinek hitvallása szerint a legeredményesebb módszer a játék és sok dicséret. Csakhogy alig áll megfelelő minőségű kiegészítő taneszköz a tanárkollégák rendelkezésére - a legjobb tanárok eddig maguk készítették játékos anyagaikat az óráikra.

Ez a hiányérzet hívta életre a Smart Cards játékokat elsőként nyolc évvel ezelőtt. Játékunkat a kollégák nagy lelkesedéssel fogadták és évek óta rendszeresen használják. A jelenlegi új kiadás három részesre bővült és teljesen új illusztrációkkal, szóanyaggal és feladatokkal készült. A Smart Cards-módszer lényege, hogy egyszerre több verbális kompetenciát fejleszt: gazdagítja és aktivizálja a szókincset, fejleszti a kommunikációs képességet, a szövegértési- és az olvasási készséget.

Ezen a linken egy módszertani játéktárat találsz: klikk ide az összegyűjtött ötletekért!

JÁTSSZUNK A SULIBAN!

A pozitív attitűd megteremtése minden tanulási folyamat alapja: a legmodernebb oktatási felmérések bizonyítják, hogy oldott, örömteli légkörben jóval hatékonyabb a tanulás. Az évtizedes oktatási és pedagógiai tapasztalatokon alapuló Smart Cards-módszer a nyelvtanulókat ellazítja, beszédre ösztönzi és sikerélményhez juttatja. Külön örömmel tapasztaltuk, hogy a feladványok megoldásában a félénkebb gyerekek is szívesen vesznek részt, ami pozitívan hat önbizalmukra és további nyelvi fejlődésükre.

Adjuk meg diákjainknak a felszabadult közösségi élményt - és megkapjuk a tanárnak járó legnagyobb elismerést: a gyerekek szívesen járnak óráinkra és dinamikus nyelvi fejlődést mutatnak.

A Smart Cards társasjáték-sorozat fejlesztői figyelembe vették az iskolai órák időkorlátait, az iskolai elvárásrendszert és a résztvevők potenciálisan magas számát. Ezért játékaink rugalmasan használhatók...

... társasjáték-funkcióban

Párokban vagy csapatokban versenyeztetve és kooperáltatva a diákokat játékaink gyorsan játszhatók.

... kártyás játékokként

A sok humorral fűszerezett, változatos kártyacsomagok önállóan, tábla nélkül is sokféleképpen alkalmazhatók a beszédkészség vagy a szókincs fejlesztésére. Kollégáink közül sokan minden egyes órájukra bevisznek egy-egy Smart Cards csomagot az önálló reprezentációtól a csapatos versenyfeladatig. Itt példaként bemutatjuk milyen sokféleképpen használhatod az Ellentétek (Opposites) kártyacsomagot: klikk ide az ötletekért!

... képleíró feladatként

A játéktáblák bármelyike használható önállóan képleíró- vagy szituációs gyakorlatok kereteként.

MARADJ NÉPSZERŰ TANÁR VIZSGÁRA KÉSZÍTÉSKOR IS!

Az idegennyelv oktatásban nem kis problémát jelent a jellegzetes vizsgatémák és az azokhoz kapcsolódó szókincs élvezetes gyakoroltatása. A Smart Cards játékok haladó szintjeibe belecsempésztük a gyakran népszerűtlen szóbeli vizsgakérdéseket, de úgy, hogy azok valóban beszédre ösztönözzenek. Tanárként hátradőlhetsz, mert mi minden lényeges szóbeli témát úgy csomagoltunk, hogy szerethető és érdekes legyen.

MIÉRT NE JÁTSZANÁNK A FELNŐTTEKKEL?

A FELNŐTTOKTATÁSban dolgozó kollégáknak szintén bátran ajánljuk játékainkat. A szerzők saját tapasztalata, hogy a játékos módszerek éppoly hatékonyan működnek felnőttcsoportok esetében, mint gyerekekkel vagy fiatalokkal. Játékaink szókincsének összeállításánál figyelembe vettük a felnőtt korosztályt is, csak a tanár egyéni tehetségén múlik, hogyan aknázza ki a Smart Cards játékok által kínált lehetőségeket.

Hotya Hajni (Európai Tudástranszfer Kiadó és Kereskedelmi Kft., 2020.9.21.)