SZÜLŐKNEK

A Smart Cards játékokat angol és amerikai kollégákkal, grafikusokkal és lelkes tanítványokkal együttműködve reformszemléletű nyelvtanárok hozták létre, akik maguk is szülők. Otthon gyermekeinkkel és a tanóráinkon egyaránt megtapasztaltuk, hogy a játékosságnak varázsereje van a tanulási folyamatban - különösen igaz ez az idegen nyelvek esetében. A Smart Cards-sorozat szerzőinek célja, hogy ezt a varázslatos, meghitt légkört megteremtve hatékony segítséget nyújtsanak az angol nyelv tanulásához és gyakorlásához.

Játékaink használata egyszerű: a válaszok szerepelnek a kártyákon, így azonnal ellenőrizhetők. Ezenkívül minden játékunk tartalmaz egy kiegészítő csomagot, amit arra az esetre kínálunk, ha valamelyik kártyacsomag nehéz lenne az első játékok során. (A későbbiekben természetes fogékonyságuknál fogva mindent gyorsan megtanulnak a gyerekek, így a cserecsomag funkciója a változatosság megteremtése lesz.)

Hiszünk abban, hogy a régimódi, száraz, nyelvtancentrikus módszerek nem vezetnek eredményre, mert az idegen nyelven való kommunikáció alapja az önbizalom. Éppen ezért játék közben mindig segítsd gyermeked: ha sikerélményhez jut, sokkal jobban fog teljesíteni.

A Smart Cards motiváló hatása a nyelvtanulók iskolai teljesítményén is hamarosan érződni fog: a játék által feloldott gyerekek bátrabban fognak angolul kommunikálni. Pozitív tapasztalatink szerint a játékokban azok a gyerekek is lelkesen aktivizálódnak, akik egyébként visszahúzódó természetűek.

Ha tanáraink bármilyen Smartos kérdésben segíthetnek vagy akár konkrét ötleteket adhatnak az otthoni játékhoz, írj az email címre.


Hotya Hajni (Európai Tudástranszfer Kiadó és Kereskedelmi Kft., 2020.9.21.)