SMART CARDS ANGOL NYELVŰ BESZÉLGETŐS JÁTÉK
KÖZÉPHALADÓ SZINT

KIKNEK SZÓL A JÁTÉK?

A játék szókincsét és feladványait nagyobb gyerekek (tíz éves kor fölött), felső tagozatosok, középiskolások, fiatalok és felnőttek számára állítottuk össze. A kártyákon két tudásszinten szerepelnek kérdések, így a Smart Cards középhaladó része egyaránt élvezetes és hasznos azoknak, akik csak egy-két éve tanulnak angolul és azoknak is, akik már érettségire vagy szóbeli vizsgákra készülnek.

HOGYAN JÁTSSZUNK?

A játéktábla designja a fiatalok stílusához illeszkedő képregényes formában készült - figyelemfelkeltő és kommunikációra csalogató. A játék során a résztvevők különféle beszédhelyzetekben aktivizálhatják már meglévő tudásukat vagy tanulhatnak új szavakat. A játékosok mondatokat alkotnak, rejtvényt fejtenek, angol-amerikai kultúrkörrel kapcsolatos kérdésekre válaszolnak vagy éppen saját magukról, szabadidejükről, hobbijukról mesélnek angolul. Magasabb tudásszinten tanácsot adnak társuknak vagy feltételes módban fejezik ki gondolataikat. A játékot még izgalmasabbá teszi, hogy jutalomlépéseket lehet rabolni egymástól. A Smart Cards Pre-intermediate egyedülálló módszer az aktív szókincs, a kommunikációs érzék és a szövegértés fejlesztésére.

nyelvvizsgás témák friss, humoros hangvételben
praktikus, élő szókincs
mintegy 4000 szó

foglalkozások
üzletek
használati tárgyak
testrészek
egészséges életmód
sport, táplálkozás
környezetvédelem
nyelvtanulás
szabadidő
szórakozás, kirándulás, barkácsolás
iskola és a munka világa
utazás, nyaralás
éghajlat, időjárás
ünnepek, család, családi események
emberi kapcsolatok
vásárlás, öltözködés
angol nyelvű kultúra (zene, irodalom, filmművészet, történelem, földrajz)

A KÉK KÁRTYACSOMAG mondatalkotós feladványokat tartalmaz. A játékos kap egy szót, amivel bármely igeidőben mondatot kell alkotnia. A passzív szókincs aktivizálására alkalmas gyakorlat.

A ZÖLD KÁRTYÁK a tanítványok nagy kedvencei: a rejtvények! Játékostársad felolvas egy rejtvényt, te kitalálod és előrébb léphetsz. Nagy hatékonyságú szövegértési feladat.

A NARANCSSÁRGA KÁRTYÁKon a nyelvvizsgák (alapfok, középfok és érettségi) jellegzetes kérdéseit gyűjtöttük össze - friss, érdekes megvilágításban. Beszédkészség- és szókincsfejlesztő feladat.

Ha PIROS KÁRTYÁT húzol, meglepetés-kérdés vár Rád. ,,Tudod-e, ki volt az USA első elnöke?" ,,Melyik együttes dala volt a Sárga tengeralattjáró?" ,,Miben játszik Johnny Depp?" ,,Mi London folyója?" Ha tudod angolul a választ, máris megkapod a lehető legtöbb jutalomlépést! Szövegértést fejlesztő és műveltségi feladat.

A JOKER csomag, a kreatív beszédgyakorlat. Egy angolul felvetett problémára kell megoldást javasolnod. Például: ,,Mit tegyen a barátnőd, ha le akar fogyni?" ,,Vagy a barátod, ha nagyon tetszik neki egy lány?" ,,Milyen tanácsot adnál annak, aki szeretne jobban beszélni angolul?" Nagyszerű lehetőség a szókincs aktivizálására és a kommunikációra.

Mivel a Smart Cards Pre-intermediate játéktáblája képregényes, a játék során folyamatosan fejleszthető a szóbeli vizsgákon gyakran elvárt KÉPLEÍRÁSI KÉPESSÉG.