CSILLAGVADÁSZAT

CSILLAGÁSZATI ISMERETTERJESZTŐ TÁRSASJÁTÉK

VÁLASSZ ŰRHAJÓT ÉS IRÁNY A BOLYGÓKÖZI TÉR!

Érdekel a csillagászat és az űrkutatás? Tudod, mitől világít a Hold? Tudod, melyik az a bolygó, amit a római harcistenről neveztek el? Szerinted miből áll a Tejút? Vajon kerülhet-e a Jupiter a Mars és a Nap közé? Igaz, hogy a Föld korong alakú? Ha szívesen tennél egy képzeletbeli űrutazást, a Csillagvadászat társasjátékban a Földről indulva űrhajóddal eljuthatsz a Naprendszer bolygóihoz. Utad során csillagászati kérdésekre válaszolva szerencsecsillagokra kell vadásznod, melyek átsegítenek a veszélyes helyzeteken és egyéb akadályokon. Kezdődhet a visszaszámlálás?

TUDOMÁNYRÓL - JÁTÉKOSAN

A csillagászat sokak számára még mindig valami misztikus, távoli tudomány, pedig az űridőjárásról, az űrtávcsövekről vagy a bolygók felszínét kutató önjáró szondákról szóló híradások a mindennapjaink részévé váltak. A Csillagvadászat tudományos ismeretterjesztő társasjáték célja, hogy játékosan bővítse csillagászati ismereteinket. A játékkártyákon szereplő kérdéseket két tudásszinthez igazítottuk, hogy a játék kezdők és haladók számára egyaránt élvezetes legyen. A játék 8 éves kortól ajánlott.

BENNE ÉLSZ, FEDEZD FEL!

A Nemzetközi Csillagászati Unió és az UNESCO kezdeményezésére az ENSZ 2009-et a Csillagászat Nemzetközi Évének nyilvánította. 2009-ben világszerte bemutatókkal, kiállításokkal és számos egyéb izgalmas akcióval emlékezünk arra a 400 évvel ezelőtti eseményre, amikor Galilei és kortársai először használtak távcsövet csillagászati megfigyeléseikhez. A világméretű akciósorozat célja hogy minél több gyermek és felnőtt ismerhesse meg az Univerzum csodáit. A társasjáték alkotói e célkitűzéssel összhangban, a Csillagászat Nemzetközi Éve 2009 jelmondatával kívánnak a játékhoz vidám pillanatokat és hasznos időtöltést: AZ UNIVERZUM - BENNE ÉLSZ, FEDEZD FEL!

A DOBOZ TARTALMA:
  • JÁTÉKTÁBLA
  • 6 DB KARTON ŰRHAJÓ
  • 120 DB KÁRTYA 240 KÉRDÉSSEL ÉS VÁLASSZAL
  • DOBÓKOCKA
  • JÁTÉKSZABÁLY
SZERZŐ: HOTYA HAJNI © 2008
SZAKLEKTOR: DR. KŐVÁRI ZSOLT (MTA KTM CSILLAGÁSZATI KUTATÓINTÉZETE)
GRAFIKAI TERV: HOTYA HAJNI ÉS KŐVÁRI ZSOLT
DESIGN: CETKADESIGN