SMART CARDS ANGOL NYELVŰ BESZÉLGETŐS JÁTÉK
ALAPSZINT


KIKNEK SZÓL A JÁTÉK?

A Smart Cards Elementary szókincse és feladványai révén gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezetes és hasznos.
Két tudásszinten játszható, így azok éppúgy élvezhetik, akik csak néhány hónapja tanulnak angolul, mint azok, akik már alapfokú nyelvvizsgára készülnek és alapvető szókincsüket szeretnék átismételni, bővíteni és aktivizálni.

HOGYAN JÁTSSZUNK?

A vidám angolozást különleges játéktábla és változatos kártyacsomagok segítik.
A játékosok egy városka utcáján haladva különböző feladatokat teljesítenek angolul: rejtvényt fejtenek, szavak ellentétét találják ki, igaz-hamis feladványokat kapnak, könnyebb kulturális kérdésekre válaszolnak vagy apró részleteket keresnek meg a játéktáblán. A játék interaktív: a résztvevők egymásnak olvassák fel a kérdéseket, segíthetik egymást vagy jutalomlépést rabolnak egymástól. A válaszok a kártyákon vagy a megoldókulcsban szerepelnek.

bevásárlás, üzletek
hangszerek, sportszerek
élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek
ruhák és színek
állatok
foglalkozások
használati tárgyak, bútorok
igék és melléknevek
évszakok, színek és számok
testrészek
kulturális kérdések

A NARANCSSZÍNŰ KÁRTYÁKon szavak ellentétét kell megmondani. Például: ,,What is the opposite of BIG?" (,,LITTLE.") Szókincsrendszerező és logikai gyakorlat, amit a gyerekek nagyon szeretnek. Válaszok a kérdés után zárójelben megadva.

A ZÖLD KÁRTYÁK instrukciója alapján valamit meg kell keresni a játéktáblán. Szövegértést fejlesztő és szókincsbővítő feladat. A szavakat képekkel társítjuk, elősegítve a memorizálást.

A KÉK KÁRTYÁK a legizgalmasabbak, mert rejtvényeket tartalmaznak. Például: ,,You use me to wash your hands. What am I? (SOAP / WATER / TAP). Összetett, kreatív gyakorlat, átlagosan nyolc-tíz hónapos előzetes tanulást igényel. Az olvasási készséget, a szövegértést és a kreatív gondolkodást egyaránt fejleszti.

A PIROS KÁRTYÁKon kulturális témájú vagy egyéb kérdések szerepelnek. Például: ,,List the four seasons." (winter, spring, summer, autumn). Szövegértési, szókincsfejlesztő, kommunikatív és műveltségi feladat.

A JOKER kártyákon szereplő állításokról el kell dönteni, hogy igazak vagy hamisak. Például: ,,The café has two windows. True or false?" (,,False.") Szövegértést és szókincset fejlesztő gyakorlat.

A PÖTTYÖS MEZŐn el kell mondani, hogy az illusztráción szereplő kisvárosi üzletben mit lehet kapni. Szókincset aktivizáló és bővítő kommunikációs feladat.